Κυριακή, Σεπτεμβρίου 09, 2012

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή!


Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή


ΠΑΣΟΚ: κόμμα κομμάτια ή απόκομμα; Και αυτό δεν είναι το μοναδικό συμπέρασμα από την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, αφού τα "μηνύματα" προς τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν μένουν στο ΠΑΣΟΚ (το οποίο αδειάζει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά αφορούν και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει βρεθεί στην δεύτερη θέση (τουλάχιστον σύμφωνα με την δημοσκόπηση) και τη ΔΗΜΑΡ, η οποία φλερτάρει πλέον με την έξοδό της από την Βουλή.

Και αυτά, ενώ τα νέα μέτρα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί... προμηνύουν ένα φθινόπωρο που θα μοιάζει στον Καιάδα για τους κυβερνώντες, οι οποίοι προβλέπεται πολύ σύντομα να βρεθούν στο περιθώριο επιλογών των πολιτών. Πάντως, ο μεγάλος κερδισμένος μετά το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι η "Χρυσή Αυγή" και το ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πληρώνουν την αφωνία προτάσεών τους.

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έναντι της ΝΔ και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή εμφανιζει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 30%, και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, η ΧΑ με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας. Το 85% δηλώνουν ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί. Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.

Η πανελλαδική έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά, σε δείγμα 1.000 ατόμων, κατά το διάστημα 4-5 Σεπτεμβρίου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια: