Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2012

Αυξάνονται οι εστίες εντάσεως μεταξύ Αλβανών και Σλάβων στην ΠΓΔΜ


Αυξάνονται οι εστίες εντάσεως μεταξύ
Αλβανών και Σλάβων στην ΠΓΔΜ

Αυξάνεται η ένταση στα Σκόπια με την απόφαση του υπουργού Παιδείας Pance Kralev να αφαιρέσει τα αλβανικά ονόματα από την συνοικία του Τσαϊρ Μαχαλά στην πρωτεύουσα της χώρας με το σκεπτικό ότι αυτό είναι παράνομο.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες και πριν από αυτή την ενέργεια η περιοχή αυτή έφερε ονόματα που ανήκουν στην Σλαβοβουλγαρική ιστορία και όχι στην Αλβανική.

Ο Αλβανός Δήμαρχος δήλωσε ότι τοποθέτησε τις πινακίδες με δική του πρωτοβουλία αφού όπως είπε το Υπουργείο διευθύνει ένας Σκοπιανός που πάντα θα έλεγε όχι σε οποιαδήποτε ενέργειά του.

Σε ένα άλλο περιστατικό στο χωριό Dzepciste που βρίσκεται στην περιοχή του Τέτοβο, μια περιοχή που κατοικείται καθαρά από Αλβανούς αξιωματούχοι του αλβανικού κόμματος DUI τραγούδησαν δυνατά τον Αλβανικό και όχι τον Σκοπιανό Εθνικό ύμνο, κάτι που φυσικά εξόργισε για μια ακόμη φορά τους Σλάβους.

Τα περιστατικά αυτά αποτελούν μία ακόμη σταγόνα στο ήδη «ξεχειλισμένο ποτήρι» των σχέσεων των Αλβανών και των Σλάβων στην ΠΓΔΜ με το μέλλον της χώρας να φαντάζει περισσότερο από ποτέ αβέβαιο.

Και όμως η κυβέρνηση της χώρας αυτής συνεχίζει να απειλεί και να προκαλεί την Ελλάδα την μοναδική γειτονική φιλική χώρα προς την ΠΓΔΜ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: