Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2012

Αποθρασύνθηκαν οι σκοπιανολάγνοι!

Το περί ου ο λόγος βιβλίο που θεωρεί ότι φέτος πρέπει να τιµηθεί η κατάληψη της Μακεδονίας από τους Έλληνες και όχι τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της που, για ορισµένους, απελευθέρωση δεν υπήρξε ποτέ.

Οι σκοπιανολάγνοι της περιοχής μας ξεμύτισαν από τα λαγούμια τους και κυκλοφόρησαν εσχάτως, όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ένα γελοίο κείμενο με την μορφή "βιβλίου" όπου ισχυρίζονται ότι η Μακεδονία μας προσαρτήθηκε και δεν απελευθερώθηκε! Οι άνθρωποι είναι ψυχικά διαταραγμένοι, εκτός βέβαια από συγκεκριμένα άτομα που βλέπουν μακρύτερα και μυρίστηκαν ότι το πράγμα έχει πολύ χρήμα που εισρέει από Καναδά Αυστραλία και άλλους τέτοιους "παραδείσους" και ευκαιρία είναι να τα 'κονομήσουμε! Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν Δημοσιογράφοι (με κεφαλαίο Δ) όπως ο Μάκης Κωνσταντινίδης που τα γράφουν και δεν σκέφτονται το ...πολιτικό κόστος, όπως κάποιοι αιρετοί, που σθυρίζουν αδιάφορα φοβούμενοι μη χάσουν κάποια ψηφαλάκια. Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο που δημοσίευσε ο Μάκης Κωνσταντινίδης στην εφημερίδα Pellanews για το εν λόγω θέμα.
ΔΕΕ 

ΠροσΠΕΛΛΑσεις
Γράφει ο Μάκης Κωνσταντινίδης

Τετάρτη σήµερα και παρότι άπαντες ασχολούνται µε τα πολιτικά εµείς σήµερα θα ασχοληθούµε µε άλλα θέµατα, πιο δικά µας, τα οποία όµως έχουν σχέση και µε την πολιτική και µάλιστα την εσωτερική και την εξωτερική. Ούτως ή άλλως; Ότι και να έγινε στις εκλογές το σίγουρο είναι το τι µέλλει γενέσθαι, που τι σήµερα τι αύριο τι τώρα, που λέει και το άσµα, είτε µνηµονιακά είτε όχι, την παπάρα θα την φάµε.
Ας µην αναφερθούµε λοιπόν για το αύριο, άντε το µεθαύριο, διότι λυπάµαι αλλά θα σας πικράνω. Απλά σας λέω ότι όσοι θυµούνται την κατοχή θα πούνε ότι τότε ήµασταν καλύτερα από το τι θα δούµε ακόµη σήµερα και πως θα καταντήσουµε. Άστο καλύτερα…

Θα ασχοληθούµε όµως µε την λεγόµενη «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας», µια αστική µη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία ιδρύθηκε προ δύο ετών µουλωχτά και εκ του πονηρού στην Έδεσσα και όπου ένας είν’ ο αρχηγός και δυο τρεις οι οπαδοί.

Η εν λόγω εταιρία που εδρεύει σε διαµέρισµα της Έδεσσας εµφανίζει ως ιδρυτικά µέλη µια µεσόκοπη κυρία, έναν συνταξιούχο δηµοτικό υπάλληλο και έναν γνωστό και µη εξαιρετέο από το Λουτράκι και πρόσφατα εξέδωσε και ένα µπακαλοτέφτερο 50 σελίδων, υπό τον τίτλο «το µήνυµα του Ντόπιου» για τα 100 χρόνια από την προσάρτηση της Μακεδονίας.

Την χρονιά δηλαδή που όλος ο Ελληνισµός γιορτάζει και τιµά τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αυτή η «παρέα των τριών-τεσσάρων» θεωρεί ότι «η Μακεδονία δεν απελευθερώθηκε» αλλά «προσαρτήθηκε βιαίως στον Ελλαδικό χώρο»! Μάλιστα στο εξώφυλλο αναφέρει και τον τόπο έκδοσης µε την ονοµασία «Βόντεν 2012».

Οι δράστες του ανιστόρητου και ανακριβούς αυτού βιβλίου είναι γνωστοί κι εµείς δεν αναφέρουµε ονόµατα και δεν βγάζουµε φωτογραφίες που και διαθέτουµε και δικαίωµα έχουµε να το κάνουµε, για ευνόητους λόγους.

Βέβαια, οι ευνόητοι λόγοι είναι υπέρ αυτών, διότι δεν θέλουµε να τους εκθέσουµε περισσότερο και στο κάτω κάτω ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει, να πιστεύει και να λέει ότι θέλει. Κάποιον απ’ αυτούς τους συµπαθούντες µάλιστα τους στηρίξαµε παλαιότερα, όταν στο πανεπιστήµιο που φοιτούσε η κορούλα του κάποιοι θέλησαν να της δηµιουργήσουν πρόβληµα και βέβαια δεν είµαστε υπέρ του «οι αµαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Εν πάση περιπτώσει, το έντυπο αυτό που κυκλοφόρησε αναφέρεται «στην καταπίεση µας από το Ελληνικό κράτος, που δεν µας αφήνει και δη τους Μακεδόνες, που δεν επιτρέπεται να µιλάνε και να τραγουδάνε» και διάφορες άλλες τέτοιες παπαριές και φαίνεται ότι οι συντάκτες του εντύπου νοµίζουν ότι ζούνε στο 1936. Και µιλάµε και τραγουδάµε, αλλά άλλο το γλέντι και το τραγούδι µας κι άλλοι οι Αµπελειές που πήγαν, έχοντας απόλυτα το γνώθι σ’ αυτόν, σε εκδήλωση στη Βουλγαρία.

Εγώ ο ίδιος, προσφυγικής καταγωγής, που δεν ξεχωρίζω και δεν διαχωρίζω, έγραψα παλαιότερα για ένα συµβάν στο Βελλίδειο, σε µουσικοχορευτική παραδοσιακή εκδήλωση, όπου βγήκε το βλάχικο συγκρότηµα και χόρεψε και τραγούδησε τα ελληνικότατα τραγούδια και την βλάχικη χαρακτηριστική πανέµορφη πολυφωνία.

Βγήκαν και τα ποντιακά συγκροτήματα χόρεψαν και τραγούδησαν και το «αντεντσ’ επαραπέτανεν» είπαν και το «εκάεν και το Τσάµπασιν» και το «βαχ Λεµόνα» και άλλα πολλά. Βγήκε και ένα συγκρότηµα από τον Σοχό και την περιοχή της Θεσσαλονίκης και χόρεψε και το «σάρενι τσουράπκι» και άλλους χορούς, αλλά από φωνή µούγκα στη στρούγκα…

Απλά διότι τότε δεν γνώριζαν τα λόγια. Κι απ’ το να προβάλουνε αυτά τα τοπικά τραγούδια, που µιλάνε για αγάπη και έρωτα και γενικά την φωνητική κουλτούρα που έχει ο τόπος, κάποιοι άρχισαν να τραγουδάνε σωβινιστικά τραγούδια των Σκοπίων και νοµίζουν ότι κάνουν αντίσταση!

Και βγαίνει το προαναφερθέν έντυπο και μιλάει για καταπίεση, διότι θεωρεί ότι θα έπρεπε να τραγουδάμε τις μαλακίες που λένε οι πρώην οχρανίτες, που μετέπειτα έγιναν αναγκαστικά επ’ ολίγον κομμουνιστές, μέχρι που τους αποκήρυξε και το ΚΚΕ και θεωρούν καταπίεση επειδή θα έπρεπε τα παιδιά µας να τραγουδάνε τραγούδια που λένε «πότε θα δούµε τα κύµατα του Αιγαίου» και «Μάϊκο Μακεντόνια, πότε θα ελευθερωθείς» και «φύσα Βαρδάρη και στείλε αέρα λευθεριάς στη Solun»!!!

Το εν λόγω έντυπο, που τη σύνταξη την έχει κάνει κάποιος Τράϊκο Πάσκοφ, µπορείτε να το προµηθευτείτε και βέβαια µετά να σκουπίσετε τον κώλο σας, διότι λέει µαλακίες και έχει ηλεκτρονική διεύθυνση www.edessavoden.gr και η οικεία-γραφείο βρίσκεται στην οδό Ζαφειράκη 16 στην Έδεσσα.

Όσον αφορά ότι είναι ανάξιον λόγου και του κώλου, όπως προανέφερα, είναι µία από τις σπάνιες φορές που αναφέροµε έτσι για κάποιο έντυπο, αλλά όντως είναι τεχνηέντως ανόητο και απευθύνεται σε ανόητους ή σε κάποιους που δεν ξέρουν ντίπ για ντίπ ιστορία και γεγονότα. Έχω διαβάσει κι άλλα έντυπα και βιβλία µε παρόµοια θέµατα, αλλά ακόµη κι αν δεν συµφωνώ σε πολλά από τα γραφόµενα τους, αναγνωρίζω τα σωστά και εκτιµώ τους συγγραφείς.


Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο για Γράµµο και Βίτσι, που αναφέρεται στον εµφύλιο, γραµµένο από τον Ταγµατάρχη του ∆ΣΕ ο οποίος ζει στα Σκόπια, τον εκ Καστοριάς Αργύρη Κοβάτση ή Αργύρη ∆ηµητρίου. Βιβλίο άξιο συγχαρητηρίων, όπως και πολλά ακόµη.

Αλλά αυτό το «µήνυµα του ντόπιου» µάλλον θα πρέπει να απασχολήσει και τους ανθρώπους των τεχνών και γραµµάτων και το ίδιο το κράτος.

Μάλιστα, κάποιος ντόπιος Εδεσσαίος που το διάβασε, και ο οποίος ψιλο-ουρανοτοξίζει και λίγο, µου δήλωσε ότι όντως πρόκειται για ένα ανόητο έντυπο, που µήτε την προπαγάνδα για την οποία εξεδόθη δεν µπορεί να κάνει.

Κάποιος άλλος όµως που το διανέµει, είναι ένας από τους πρώτους προπαγανδιστές εν έτη 1988, που αρχικά έγλυφε το Πα.Σο.Κ. και όταν δεν του έγινε το κέφι γι’ αυτό που ζητούσε και έπεσε έξω επιχειρηµατικά, αίφνης θυµήθηκε ότι…καταπιέζεται και τον έδιωξαν και από το Ουράνιο Τόξο, όπως διωγµένοι είναι και οι κατασκευαστές του προαναφερθέντος βιβλίου.

Και µε το Ουράνιο Τόξο δεν συµφωνώ σε πολλά, αλλά δεν µπορώ να πω ηλίθους τους επικεφαλής της οργάνωσης. Είναι πανέξυπνοι και κάνουν αυτό που πιστεύουν και προσπαθούν για κάτι που τους εκφράζει, φανερά και καθαρά και υπό το φως του ηλίου.

Μου τη δίνουν όµως κάτι πουτανίτσες όπως π.χ. ο πρώην υπάλληλος του ∆ήµου, που είναι από τα ιδρυτικά µέλη του συλλόγου που εξέδωσε το βιβλίο αυτό και που θέλουνε να κάνουµε και φροντιστήριο γλώσσας. Ο εν λόγω κύριος, όταν τον είδα µέσα σε συνέδριο του Ουράνιου Τόξου που πήγα ως δηµοσιογράφος, εξεπλάγην τόσο και µου είπε «καλά ρε, κι εδώ µας βρήκες;». Αν έχεις κι εσύ και οι άλλοι τα παπάρια βγείτε από την αφάνεια και από τα σκοτάδια και διακηρύξτε τα πιστεύω σας, κι εγώ θα είµαι συµπαραστάτης, διότι είµαι υπέρµαχος του να λέµε και να είµαστε ότι νιώθουµε και όπως είπε κι ένας «µπορεί να µην συµφωνώ µ΄αυτά που λέτε, αλλά θα κάνω το παν να ακούγονται και να διαβάζονται τα όσα πιστεύετε και λέτε.

Όπως τότε, µε το περιβόητο Κυριλλικό αναγνωστικό, όπου ο τρελοντόκτορ το µοίραζε και το διένειµε κρυφίως και δεν το παραδεχόταν. Τέτοια πράγµατα λοιπόν κι ακόµη χειρότερα συµβαίνουν και περνούν απαρατήρητα και αδιάφορα από αδιάφορους ηγέτες και τρέχα εσύ Θεοδωρίδη Αντιπεριφερειάρχη και ∆ήµαρχε να εγκαινιάζετε µνηµεία ποντιακού ελληνισµού και να τιµάτε Άγρα και Μίγκα και να θεωρείτε ότι κάνατε το καθήκον σας, ενώ γύρω µας υπάρχουν πολλά πολλά καθίκια.

Άντε, φτάνει για σήµερα και από βδοµάδα εδώ θα είµαστε να τα ξαναπούµε και να δούµε τι γίνεται και µέχρι πότε θα έχουµε χαρτί να γράφουµε, διότι εκτός από το φαί και το ψωµί, όπως και το κρέας και το αλεύρι τα εισάγουµε, εισάγουµε και το χαρτί, εισαγωγής πράγµα είναι και καλοµελέτα κι έρχεται…

Μ.Κ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: