Κυριακή, Ιουλίου 01, 2012

Κατορθώματα σκοπιανολάγνων


Πέσαν οι μάσκες!
Αποκαλύψεις της εφημερίδας Pellanews

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΒΟΝΤΕΝ(!!!) 2012 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ (sic) 
ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ άπασα η επικράτεια και δη η Μακεδονία και βέβαια και ο Νομός μας ετοιμάζονται για χαρές και πανηγύρια και εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η Μακεδονία συνεχίζει να είναι «σκλαβωμένη» και «υποδουλωμένη» και πως «προσαρτήθηκε βιαίως στην Ελλάδα»!
Κάποιοι δεν εννοούν ή μάλλον δεν θέλουν να δεχθούν τα ιστορικά γεγονότα και τα αποτελέσματα των Α΄ και Β΄ Βαλκανικών Πολέμων. Δεν είναι επί του παρόντος η στιγμή να αναλύσουμε ιστορικά τα γεγονότα, αλλά αυτοί οι κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν πως η Μακεδονία, που εκτείνεται γεωγραφικά ακόμη πιο βόρεια, δεν απελευθερώθηκε από Βουλγαρική κατοχή αλλά από την τουρκική. Έτσι, αντί να κάτσουν και να κάτσουμε όλοι μαζί να δούμε το μαύρο μας το χάλι και τα όσα προβλήματα που ενέσκηψαν, οραματίζονται «απελευθέρωση» λες και είναι σκλαβωμένοι και ομιλούν εξ ολοκλήρου του πληθυσμού της Μακεδονίας.

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ «ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ»…
Μέσα σ’ αυτό κλίμα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε ελάχιστους μεν θιασώτες και βέβαια οι αρμόδιοι και οι πολιτικοί μας ετοιμάζουν τα κουστούμια τους για τις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης, χωρίς να ασχολούνται ουσιαστικά με το πρόβλημα.
Αυτοί που το δημιουργούν είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν και πρόσφατα μέσω ενός βιβλίου που κυκλοφόρησαν και φαίνεται να ομιλούν για λογαριασμό όλου του πληθυσμού της Μακεδονίας.
Μιας Μακεδονίας που το 99,9% κατοικείται από Έλληνες και τα σταγονίδια του παρελθόντος εξαλείφθηκαν νόμιμα και βάση της συνθήκη του Νεϊγύ από τη δεκαετία του ’20(1919 για την ακρίβεια).
Έτσι, κυκλοφορεί το 55 σελίδων βιβλίο υπό τον τίτλο: «Το μήνυμα του Ντόπιου» για τα 100 χρόνια «της προσάρτησης της Μακεδονίας». Στο εξώφυλλο ως εκδότης φαίνεται η Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας, γράφει «Βόντεν 2012» και η διεύθυνση των εκδοτών είναι Ζαφειράκη 16 στην Έδεσσα.
Δια περισσότερες πληροφορίες η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι http://www.edessavoden.gr/ και σαν συντάκτης εμφανίζεται ο Τράϊκο Πάσκοβ.

ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Άπαντες είναι γνωστοί και κατ’ εμέ κάνουν τη δουλειά τους ή την διατεταγμένη υπηρεσία και καλά κάνουν αφού βρίσκουν και αδιαφορία και πρόσφορο έδαφος. Και η αντίδραση δεν εννοούμε να είναι η συνταγές του παρελθόντος, αλλά η απάντηση με στοιχεία και επιχειρήματα, κάτι που ποτέ δεν είδαμε από κανέναν στην Έδεσσα και επ’ αυτού και σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις. Άπαντες «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» και σφύριζαν…αδιάφορα.
Εμείς δεν κρίνουμε και δεν δικάζουμε. Αναφέρουμε ένα γεγονός, που όμως παρουσιάζεται μονόπλευρά με ιστορικές ανακρίβειες και αναληθή πραγματικότητα.
Μιλώντας «εξ ολοκλήρου του πληθυσμού και των ντόπιων της Μακεδονίας» μιλάει για καταπίεση του πληθυσμού, για κυνηγητό και για μεροληπτική μεταχείριση εις βάρος του ντόπιου πληθυσμού. Ντόπιοι είμαστε όλοι και βέβαια όλοι γνωρίζουν πως δεν ζούμε στην δεκαετία του ’30.

ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ…
Στο τέλος και στις σελίδες 54 και 55 το βιβλίο αναφέρει τα εξής: «Εμείς οι ντόπιοι δεν θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια ανελευθερίας(κείμενο 54 και 55). Περισσότερα διαβάστε στο http://www.edessavoden.gr/ και blog iliden makedonia και βγάλετε τα συμπεράσματα σας για το τι γίνεται και ενδεχομένως πού οδηγούμεθα…
Εντός βέβαια τα ρίχνει ενάντια σε όλους και βέβαια στον Μητροπολίτη Άνθιμο και βέβαια αναμένουμε να πάρουν θέση πολλοί. Όσο για τους εκδότες και τους συγγραφείς, όταν ακόμη είχε δημιουργηθεί ο Σύλλογος, που μεταξύ άλλων στις προθέσεις του είναι και η εκμάθηση της «σκοπιανής γλώσσας», που αν δεν υπήρχε η Ελλάδα μήτε γλώσσα θα είχανε, είχαμε γράψει τότε και τα ονόματα, είχαμε παρουσιάσει και το καταστατικό, αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε. Αν παρ’ ελπίδα ενδιαφερθεί τώρα κάποιος, εδώ είμαστε για περισσότερες και γαργαλιστικές λεπτομέρειες…




Δεν υπάρχουν σχόλια: