Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

Έκτακτη σύσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ.


Έκτακτη σύσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τον νόμο για την «αποσυμφόρηση» των φυλακών
Δελτίο Τύπου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως, με τους τέσσερις υπουργούς που μετέχουν στην κυβέρνηση (Μάκης Βορίδης, Γεώργιος Γεωργίου, Άδωνις Γεωργιάδης και Αστέριος Ροντούλης), τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ηλία Πολατίδη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, με αφορμή τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, δήλωσε τα εξής:
Η χώρα βρίσκεται σε ένα προφανή κίνδυνο. Εξ ου και η ανάγκη δημιουργίας μιας κυβέρνησης σωτηρίας με την συμμετοχή τριών κομμάτων. Είναι επίσης προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ εξήντλησε τις δυνάμεις του και αναγκάστηκε να αποδράσει από την εξουσία. Θυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου, δύο φορές κατά την διάρκεια του 2011, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει την πρωθυπουργία σε τρίτο πρόσωπο. Να θυμίσω επίσης τις εβδομαδιαίες - σε συχνότητα - ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών.
Μπήκαμε στην κυβέρνηση για να σώσουμε τον τόπο από τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το συσσωρευμένο δημόσιο χρέος των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Μπήκαμε εθελοντές. Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουμε συμμετοχή, κατά κανέναν τρόπο, στην κατάσταση που ευρίσκεται η χώρα. Τα άλλα δύο κόμματα συμμετέχουν γιατί συμμετείχαν και στην διάλυση της χώρας μας.
Η αποστολή μας είναι συγκεκριμένη. Όπως ήταν συγκεκριμένη και η αποστολή του πειράματος το 1989. Αδέσποτες και αυθαίρετες πολιτικές, δεν έχουν καμία σχέση. Μερικοί πιστεύουν και λειτουργούν, ως στα πράγματα να είναι το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Λαθεύουν λάθος μεγάλο. Πρόκειται για εντελώς διαφορετική κυβέρνηση. Είχε γίνει συζήτηση με δική μου πρωτοβουλία, κατά την τελευταία σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, ότι οι πρωτοβουλίες αυτές του κ. Παπαϊωάννου δεν είναι ανεκτές. Υπήρξε απόφαση το Νομοθέτημα να μην έλθει όπως είχε κατατεθεί.
Σαφής άρνηση. Στην εισήγησή μου βρήκα συμπαραστάτη τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι δυνατόν σήμερα που προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ολοκληρωθεί το PSI, από την εξέλιξη του οποίου θα εξαρτηθεί και το μέλλον της χώρας και να αποκρούσουμε βίαια μέτρα της τρόικα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εθνική αυτή συμφωνία για να πάρει η χώρα τα 130 δις, να υπεισέρχονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων.
Πρέπει να εξετάσει ο Πρωθυπουργός εάν οι πρακτικές αυτές του κ. Παπαϊωάννου, συνάδουν με το πνεύμα της κυβερνήσεως, το οποίο συναποφασίσαμε την ημέρα εκείνη του Νοεμβρίου, που με δική μας πρωτοβουλία προτείναμε τον κ. Λουκά Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό. Υπήρχαν και άλλες λύσεις και άλλες προτάσεις και άλλες σκέψεις, τις οποίες αγνόησε ο κ. Παπαϊωάννου. Δεν είμαι σίγουρος ότι το έκανε μόνος του. Πιστεύω ότι είχε την ενθάρρυνση, με στόχο και μόνο να καθορίσει και να προσδιορίσει τα αντανακλαστικά των άλλων δύο κομμάτων. Εισέπραξε χθες την αποχώρηση από την Βουλή, των δύο εκ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ βρήκε στήριξη στην Αριστερά.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει αναλάβει μεγάλο φορτίο να διεκπεραιώσει αρκεί να μην προκαλείται. Για εμάς αποτελούν πρόκληση όλες αυτές οι πρωτοβουλίες Παπαϊωάννου, όπως η αποποινικοποίηση της χρήσης αλλά και της εμπορίας των ναρκωτικών. Όπως η μετατροπή της εγκληματικής πράξεως διακινήσεως λαθρομεταναστών σε πλημμέλημα. Όπως επίσης, η γενικότερη συμπεριφορά απέναντι στους λαθρομετανάστες και της δράσης τους εδώ. Είχα πει εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου εκείνες τις μέρες, ότι για μας το θέμα των λαθρομεταναστών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Θα σώσουμε την πατρίδα από την οικονομική πίεση. Δεν θα την αφήσουμε όμως να καταστραφεί από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών. Αν συνεχιστούν οι αδέσποτες και οι εκτός πολιτικής συμφωνίας των υπολοίπων κομμάτων, πρωτοβουλίες, σαν αυτές που ανέφερα, τότε σαφώς ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κανένα λόγο να παραμείνει στην κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να στηρίζω τον κ. Λουκά Παπαδήμο.
Ερωτηθείς για το αν έχει ευθύνη ή όχι ο πρωθυπουργός να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον υπουργό που πήρε τις «αδέσποτες» πρωτοβουλίες, την στιγμή που παραβιάζει τα συμφωνηθέντα της κυβέρνησης συνεργασίας, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε:
Ο Πρωθυπουργός δίνει μια μεγάλη μάχη. Και προχθές πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία - ο ίδιος και η Ελλάδα - στις Βρυξέλλες. Τον ευχαριστώ για την μάχη που δίνει για την Ελλάδα. Όμως όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας δίνει μια τέτοια μάχη, είναι αδιανόητο κάποιοι - εν τη απουσία του - να προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα.
Ερωτηθείς για το αν τελικά δεν είναι καλός εταίρος το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, λόγω και των εσωκομματικών του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απήντησε:
Είχα βάλει 4 προϋποθέσεις που εσείς τις είχατε πει όρους. Επιβεβαιώθηκα. Δυστυχώς, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο για το ότι έπρεπε να υπάρχει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ πριν έρθει η τρόικα. Είχα πει: «Ένα σχήμα μικρότερο και ευέλικτο». Επιβεβαιώθηκα με την υπόθεση Λοβέρδου προχθές στην Βουλή. Και είχα ζητήσει να πάνε οι εκλογές πιο μετά, για να είναι πιο χαλαροί οι βουλευτές την ημέρα που θα πρέπει να επωμιστούν το μεγάλο φορτίο της ψήφισης όλων αυτών των πραγμάτων που κρίνονται απαραίτητα από την τρόικα, προκειμένου να λάβουμε τα 130 δις. Πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι κάποια πράγματα εξ αυτών γίνονται ανελαστικά.
Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, για το αν θα αποχωρήσει και από αυτό το νομοσχέδιο αν δεν ικανοποιηθούν οι βασικές του θεσεις, ο κ. Καρατζαφέρης είπε:
Θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Όταν η Ελλάδα πλήττεται από τα ναρκωτικά σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, όταν χάνουμε τόσους νέους ανθρώπους κάθε χρόνο, είναι αδιανόητο να έρχεται ένα τέτοιο νομοθέτημα. Τι σημαίνει δηλαδή «αποποινικοποιείται ο χρήστης;» Σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ενέσεις στην Πλατεία Συντάγματος και να τον βλέπεις εσύ περνώντας με το παιδί σου να σπαράζει, χωρίς να υπάρχει επέμβαση.
Σε ερώτηση για το αν θα επαναφέρει άμεσα το θέμα του ανασχηματισμού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε:
Πρέπει άμεσα να γίνει ανασχηματισμός για να υπάρξει μια καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης. Διαφορετικά καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια - και ο πρωθυπουργός και εμείς που τον στηρίζουμε - να κουβαλήσουμε ένα βάρος που δεν χρειάζεται.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το πώς αισθάνεται τον τελευταίο καιρό για τον κ. Σαμαρά και την ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:
Πάντοτε όταν υπάρχει ανάγκη και όταν το Έθνος βρίσκεται σε δυσκολία, αναπτύσσεται καλύτερος διάλογος. Καλύτερη συνεργασία και επαφή. Με τον κ. Σαμαρά σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η αποχώρηση του κ. Παπανδρέου είναι μονόδρομος και αν τον καλεί να παραδώσει αλλού το κόμμα προκειμένου να λειτουργήσει και η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απήντησε:
Δεν με ενδιαφέρει με ποια λειτουργία θα γίνει. Με ενδιαφέρει ασφαλής ηγεσία - όποια και αν είναι αυτή - τώρα. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος, το όλο οικοδόμημα να τιναχθεί στον αέρα από τα εσωτερικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο και αυτούς τους 2 μήνες παίζουμε κορώνα-γράμματα τον ελεύθερο βίο 2 αιώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: