Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2012

Καταργήθηκε και η ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης!


Τίτλοι τέλους για την Γενική Γραμματεία
Μακεδονίας - Θράκης!

"Το σχέδιο της Κυβέρνησης Παπανδρέου τελικώς ήταν πολύ καλά επιμελημένο. Έτσι μετά την υποβάθμιση του μοναδικού Υπουργείου στη Βόρεια Ελλάδα, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και τη μετατροπή του σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, σήμερα σε συνέντευξη τύπου δια στόματος του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη ανακοινώθηκε η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης." (βλ. παραπάνω ανακοίνωση).
Επειδή στο taxalia, "τα πήραμε στο κρανίο", με τη λυσσαλέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και στελεχών του, να εξαφανίσουν από παντού τη λέξη "Μακεδονία" (με λογικοφανή, αλλά ασόβαρα επιχειρήματα), εκτελώντας σχέδιο αλλαγής ιστορικών συσχετισμών, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές, χωρίς περιθώρια παρερμηνειών, χωρίς αμπελοφιλοσοφίες και γενικότητες  και χωρίς λεκτικούς ακροβατισμούς στο θέμα.
Από το περιβάλλον του, μας διαμηνύθηκε ότι ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ήδη προσωπικά, ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης Ν.Δ. θα είναι η άμεση επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, οποιεσδήποτε εκτιμήσεις ή γνώμες περί "εξοικονόμησης" και "εξορθολισμού" και λοιπά φαιδρά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν όσοι ενδίδουν στις πιέσεις να εξαφανιστεί η συσχέτιση της λέξης "Μακεδονία" με τη λέξη "Ελλάδα" κι αν βρεθούν στο δρόμο του.
Η δέσμευση ήταν σαφέστατη κι εμείς θα είμαστε εδώ για να πετροβολήσουμε όποιον την ξεχάσει, αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, χωρίς "κολπάκια" και κουτοπονηριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: