Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2012

Πώς φτάσαμε εδώ...


Αναζητώντας τι έφταιξε και η χώρα μας κατρακύλησε στην απελπιστική σημερινή κατάσταση, ανακαλύπτουμε συνεχώς Πασοκικές λαμογιές. Διαβάστε παρακάτω την είδηση που είχε δημοσιευθεί στις 20/10/1996 στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και θα πάρετε μια γεύση της λεηλασίας του τόπου μας από τις πράσινες ακρίδες. Και όπως σχολιάζει ο φίλος Π.Β. που μας υπενθύμισε το δημοσίευμα: ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΡΓΑΤΗ
ΔΕΕ
Άφεση αμαρτιών ύψους 500 δισ. δρχ.
Τα ιδιωτικά και τα κρατικά διυλιστήρια απαλλάσσονται, - και στο μέλλον - από οφειλές

ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ και πρόστιμα ύψους πάνω από 500 δισ. δρχ. απαλλάσσονται τα δύο ιδιωτικά (Βαρδινογιάννη και Λάτση) και τα κρατικά διυλιστήρια υγρών καυσίμων με την αποδοχή από το υπουργείο Οικονομικών γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Για τις οφειλές αυτές υπήρχαν δύο τουλάχιστον εκθέσεις των αρμόδιων τελωνειακών αρχών, που υποστήριζαν ότι έπρεπε τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα κρατικά διυλιστήρια να πληρώνουν υπερημερίες για την αποθήκευση υγρών καυσίμων.
Ωστόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά και κατόπιν τούτου το υπουργείο Οικονομικών ρύθμισε το θέμα ώστε να απαλλαγούν και στο μέλλον τα διυλιστήρια από την επιβολή φόρων και προστίμων όταν αποθηκεύουν καύσιμα για περισσότερες από οκτώ ημέρες στις αποθήκες τους.
Με αυτή τη ρύθμιση τα διυλιστήρια θα απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος ύψους πάνω από 500 δισ. δρχ. αλλά και από τυχόν πιέσεις των τελωνειακών αρχών στο μέλλον. Εν τω μεταξύ με τον νέο τελωνειακό κώδικα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων θα επιβάλλεται από την ημέρα όπου πράγματι τα υγρά καύσιμα φεύγουν από τους τελωνειακούς χώρους προς διάθεση στην εσωτερική αγορά και δεν θα υπολογίζεται ο χρόνος αποθήκευσης.

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=83009

Δεν υπάρχουν σχόλια: