Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους (13 Αυγούστου 2011)


Όπως κάθε χρόνο η πανσέληνος του Αυγούστου αποτελεί αφορμή για εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Στον Νομό μας θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στην Βεργίνα (που ορισμένοι εξακολουθούν να την εμφανίζουν ως Αιγές), αλλά όχι στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Έδεσσας, όπου στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί εξαιρετικά πετυχημένες εκδηλώσεις. Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο φέτος δεν θα γίνει κάτι;  Πού είναι το Ωδείο του Δήμου, οι "Μελωδοί" και ένα σωρό ακόμα σχήματα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμη μια επιτυχημένη εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο;  Δεν νομίζω ότι τα χρήματα ήταν το πρόβλημα. Θα δοθεί κάποια εξήγηση από τους αρμοδίους;
ΔΕΕ

Στις 13 Αυγούστου αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία
γιορτάζουν την Πανσέληνο

Το "πράσινο φως" έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε 75 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, με αφορμή τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους, στις 13 Αυγούστου.

Αρχαιολογικοί χώροι και εκδηλώσεις που φιλοξενούν στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Θεσσαλονίκης 9η ΕΒΑ Επταπύργιο: Ο χώρος ανοικτός για το κοινό από 21.00 έως 24.00.
Θεσσαλονίκης ΑΜΘ Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Μουσική εκδήλωση με την ευγενική προσφορά του συγκροτήματος " Εν χορδαίς".

Χαλκιδικής ΕΠΣΒΕ Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής: Ελεύθερη είσοδος και μουσική εκδήλωση σε εξωτερικούς χώρους με το μουσικό σχήμα "Νότες στο φως του φεγγαριού σε συνεργασία με το δήμο Νέας Προποντίδας".

Πέλλας ΙΖ' ΕΠΚΑ 1. Αύλειος χώρος Μουσείου Βασιλικών Τάφων Αιγών: Μουσική εκδήλωση.
Πέλλας ΙΖ' ΕΠΚΑ 2. Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας: Μουσική εκδήλωση.
Πέλλας ΙΖ' ΕΠΚΑ 3. Αρχαιολογικός Χώρος Έδεσσας: Ο χώρος ανοικτός για το κοινό.

Δράμας ΙΗ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης: Μουσική παράσταση με τίτλο "Κοντά στο Διόνυσο με το φεγγάρι", από το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας, σε συνεργασία με το δήμο Προσοτσάνης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
 Θάσου ΙΗ' ΕΠΚΑ 1. Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου: Μουσική εκδήλωση για το Μάνο Χατζηδάκι με τίτλο "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι", σε συνεργασία με το δήμο Θάσου.
 Θάσου ΙΗ' ΕΠΚΑ 2. Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Αγοράς Θάσου: Ο χώρος ανοικτός για το κοινό.
 Πιερίας ΚΖ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Δίου: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το δήμο Δίου.
 Ημαθίας 11η ΕΒΑ Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Ανοικτό για το κοινό με ξενάγηση.
 Κοζάνης Λ' ΕΠΚΑ Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής: Μουσική εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: