Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

Οι κακοί μαθητές!


Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την πανεπιστημιακή έρευνα που αποκάλυψε τις (ανύπαρκτες) διαπραγματευτικές ικανότητες των πολιτικών μας και υπήρξαν αμφισβητήσεις για το ποιές ακριβώς ικανότητες αξιολογήθηκαν, ώστε να προκύψουν τα απογοητευτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν, παραθέτουμε την βαθμολόγηση της βουλευτίνας του Νομού μας, υφυπουργού Εσωτερικών κας Τζάκρη.
(κλικ επάνω στον πίνακα για μεγέθυνση)

Στην πρώτη στήλη εμφανίζονται τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου, στην δεύτερη η μέγιστη βαθμολογία κατά χαρακτηριστικό και στην τρίτη στήλη (την γκρίζα), ο βαθμός που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο άτομο.
Παρατηρώντας την βαθμολογία της κας Τζάκρη διαπιστώνουμε ότι οι επί μέρους επιδόσεις της είναι τραγικές. Για παράδειγμα, στα μόνα σημεία όπου λαμβάνει αξιοπρεπή βαθμολόγηση είναι οι ερωτήσεις: "Πτυχίο Παν/μίου" (όπου παίρνει άριστα 3 στα 3, αναμενόμενο μια και είναι πτυχιούχος), "Πολιτική εμπειρία" (παίρνει 3.68 με άριστα το 4, επίσης αναμενόμενο ως παλιά βουλευτής),  "Γνωρίζει το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται;" παίρνει την βάση (8 με άριστα το 16) και στην "Επαγγελματική εμπειρία" όπου παίρνει 5,52 με άριστα το 12, δηλ. λίγο πιο κάτω από την βάση!
Οι υπόλοιπες επιδόσεις της είναι θλιβερές: Στις "Μεταπτυχιακές σπουδές/Διδακτορικό" βαθμολογείται με 1,4 με άριστα το 7, στο σημείο "Διεθνής εμβέλεια" παίρνει 0,45 με άριστα το 9 (!), στην "Συνδικαλιστική δραστηριότητα" βαθμολογείται πολύ κάτω από την βάση (0,75 με άριστα το 3), στην "Ηγεσία - Διοικητικές ικανότητες" παίρνει 3,4 με άριστα το 17 (!), στην "Ικανότητα σε δημόσιες σχέσεις" που έπρεπε να είναι το "γερό της χαρτί" βαθμολογείται μόλις με 1,38 με άριστα το 3, δηλ. πάλι κάτω από την βάση και στην "Φήμη" με ένα απογοητευτικό 1,5 με άριστα το 10!
Εκεί όμως που "θάβεται" κυριολεκτικά είναι στις ερωτήσεις: "Βαθμός ευστροφίας-αντίληψης", όπου βαθμολογείται με 2,45 με άριστα το 7, δηλ. πολύ πιο κάτω από την βάση (3,50), ενώ στην ερώτηση "ΔΕΝ διακρίνεται για τον πολιτικό του/της αριβισμό" βαθμολογείται κάτω από την βάση, με 0,80 με άριστα το 2, δηλ. ουσιαστικά χαρακτηρίζεται ως αριβίστρια!
Και το κερασάκι στην τούρτα: Στην ερώτηση "ΔΕΝ έχει πάθη, άρα δεν είναι ευάλωτο άτομο" παίρνει ένα απίστευτο μηδενικό! Με άριστα το 7 παίρνει 0, μηδέν! Είναι δηλαδή πολιτικά ευάλωτη, ό,τι και να σημαίνει αυτό και διακρίνεται για τα πάθη της!
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 70 πολιτικούς ΜΟΝΟΝ τρεις πήραν μηδέν: Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Άρης Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ που τον έχουν ξεφωνίσει τα ΜΜΕ κατ' επανάληψη και η επίσης γνωστή Ελπίδα Τσουρή της Χίου, που είχε συγκεντρώσει αρνητικότατη δημοσιότητα στο παρελθόν. Τρίτη και τελευταία είναι η κα Τζάκρη! Ακόμα και η περιβόητη Μιλένα Αποστολάκη που με τα κατορθώματά της (βλ. εδώ http://hellenicinterest.blogspot.com/2011/05/blog-post_20.html και εδώ http://hellenicinterest.blogspot.com/2011/02/blog-post_15.html) προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ελληνικής Βουλής (!) σε καταβολή προστίμου 12.000 και 7.000 Ευρώ στον πρώην σύζυγό της, έλαβε 1,75 βαθμούς. Πιθανόν να παρηγορηθεί με το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου βαθμολογήθηκε με 2,52. Εμάς βέβαια δεν μας παρηγορεί το γεγονός, απλώς συνειδητοποιούμε γιατί στις διαπραγματεύσεις του εν λόγω Υπουργού με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. μας "πήραν και τα σώβρακα", κατά την Λαϊκή ρήση.
Ας προσέχαμε...
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης





Δεν υπάρχουν σχόλια: