Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Δελτίο Τύπου



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ στην Έδεσσα, μετά από πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιάννου, συγκέντρωση όλων των συμμετασχόντων στον Συνδυασμό (εκλεγμένων και μη) για ενημέρωση και συζήτηση, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου από τις 2 Ιανουαρίου 2011.
Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, όπως και η διάχυτη διάθεση για προσφορά μεταξύ των παρευρισκομένων, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά καινούρια αρχή στα δημοτικά πράγματα του νέου «καλλικρατικού» Δήμου.
Στην εισήγησή του ο κ. Γιάννου ξεκίνησε με ορισμένες γενικές τοποθετήσεις για το πνεύμα «νοικοκυρέματος» που πρέπει να επικρατήσει στον Δήμο, για την ανάγκη αξιοποίησης όλων των μελών του Συνδυασμού, μια και όπως τόνισε «δεν περισσεύει κανείς», για την σκληρή δουλειά που απαιτείται για να ξαναστηθεί ο Δήμος στα πόδια του. Στην συνέχεια ενημέρωσε για την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου, όπως εμφανίζουν «τα πρώτα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μας, χωρίς ακόμη να υπάρχει πλήρης εικόνα, που ασφαλώς θα είναι δυσμενέστερη, καθώς ολοένα και παρουσιάζονται νέοι πιστωτές με οικονομικές απαιτήσεις από τον Δήμο. Η έλλειψη ρευστότητας είναι τόσο μεγάλη ώστε κινδυνεύει να ακυρωθεί η ρύθμιση των χρεών του Δήμου προς το ΙΚΑ λόγω αδυναμίας πληρωμής των δόσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννου και προς επιβεβαίωση των όσων περιέγραψε, ανέφερε ενδεικτικά την περίπτωση Δημοτικού Σχολείου, που έκλεισε λόγω έλλειψης πετρελαίου για την θέρμανση του κτιρίου. «Με λίγα λόγια, αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης και εδώ πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος μας και την προσοχή μας» συνέχισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, αναφέροντας παράλληλα και ορισμένες ενέργειες που ξεκίνησαν ήδη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και για την πλήρη καταγραφή της υφισταμένης κατάστασης, ολοκληρώνοντας την εισήγησή του.
Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με προτάσεις, σκέψεις, ερωτήσεις εκ μέρους των παρευρισκομένων, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ένας ιδιαίτερα γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηκτικές παρατηρήσεις που ακούστηκαν για τα προεκλογικά συνθήματα περί «εμπειρίας, σοβαρότητας και γνώσης των προβλημάτων από θέση ευθύνης» του απερχομένου Δημάρχου, που όπως  αποκαλύπτεται σταδιακά, δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την θλιβερή πραγματικότητα της κακοδιαχείρισης του Δήμου.
Είναι πάντως γεγονός ότι οι αρνητικές διαπιστώσεις δεν μείωσαν την θέληση για δουλειά και συμμετοχή στον αγώνα για την ανασυγκρότηση της πόλης, στον οποίον όλες και όλοι ανεξαιρέτως δήλωσαν «παρούσες» και «παρόντες».

Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: