Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Πρόγραμμα Συνδυασμού (1)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΕΔΕΣΣΑ-ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Χαιρετισμός του υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιάννου

Φίλες και Φίλοι,
Όπως είναι γνωστό στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα: Την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής για την επόμενη τετραετία που θα διαχειριστεί τις τύχες του Νέου Δήμου που προέκυψε σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης» από την συγχώνευση των Δήμων Βεγορίτιδας και Έδεσσας. Η νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σκληρή πραγματικότητα και να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα που τα ζούμε όλοι μας και υποφέρουμε καθημερινά. Θα προσπαθήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αλλά με μία βασική προϋπόθεση: Να έχει μια ξεκάθαρη ταμειακή κατάσταση, η οποία σήμερα είναι εντελώς ασαφής. Ποιος άραγε μπορεί να βεβαιώσει το πραγματικό συνολικό χρέος του Δήμου; 
        Ο νέος Δήμος, όπως όλοι παραδέχονται, έχει τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, μεγάλες προοπτικές και το σπουδαιότερο, τον «λευκό χρυσό», έναν ανεξάντλητο πόρο που απαιτεί όμως σωστή διαχείριση.  Παρ’ όλα αυτά βουλιάζει στα προβλήματα, στην μιζέρια και στην οπισθοδρόμηση, ενώ αντίθετα άλλες γειτονικές πόλεις και περιοχές σημείωσαν αλματώδη εξέλιξη και πρόοδο.
        Ειδικότερα, στον παλιό Δήμο Έδεσσας, οι δυσλειτουργίες, η αδιαφορία για την καθημερινότητα των δημοτών, η οικονομική συρρίκνωση και τα αδιέξοδα, έχουν δημιουργήσει καταστάσεις απογοήτευσης, έντονης δυσφορίας, ακόμα και οργής. Αντί όμως να υπάρξει εγρήγορση και κινητοποίηση, παρατηρούμε όχι μόνον να μη λαμβάνονται κάποια στοιχειώδη μέτρα, αλλά να επιχειρείται και αποπροσανατολισμός των κατοίκων με εξαγγελίες για μεγαλεπήβολα σχέδια που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ, όπως έγινε και στο παρελθόν, σε ένα κλίμα μακαριότητας και ναρκισσισμού.
         Πιστεύουμε ότι όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και θα αλλάξουν με τον ερχομό νέων ανθρώπων, με άλλη νοοτροπία, άλλες προτεραιότητες, άλλες λογικές, που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα στο νέο Δήμο και όχι να παρασύρουν και τους δημότες της Βεγορίτιδας σε  μια ζοφερή πραγματικότητα όπως αυτή της Έδεσσας. Οφείλουμε επομένως να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι τα χρόνια που έρχονται, είναι χρόνια δύσκολα και κρίσιμα. Οι εποχές της μικροπολιτικής, της σπατάλης των τοπικών πόρων σε έργα βιτρίνας, της ασυδοσίας, των πρόχειρων λύσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι επιλογές μας στις εκλογές αυτές θα είναι αποφασιστικής σημασίας και θα μας επηρεάσουν για πολλά χρόνια.
        Απαιτείται λοιπόν ένα νέο ξεκίνημα, με ανθρώπους που έχουν όρεξη να προσφέρουν, άφθαρτους και όχι κουρασμένους, που θα κινητοποιήσουν το αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, θα αγκαλιάσουν την παραμερισμένη νεολαία, την οποία φιλοδοξούμε να φέρουμε στο προσκήνιο, θα φέρουν έναν καινούριο αέρα δημιουργίας, ανασυγκρότησης και κυρίως ΕΛΠΙΔΑΣ…

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Δημήτρης Γιάννου

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: